Kuta runt

Idag joggade jag igen. Jag börjar bli bra på det nu, eller bra och bra, det beror på vad man jämför med. ofc. Men det var skönt i vinden, man blev inte för varm, vilket jag inte tycker om att bli. Men det var sista rycket innan imorgon då det är modevisning!
Annars händer det inte mycket här i Örebro. Ny kurs började i tisdags, det är redan 1000 saker att göra och om mindre än en månad är salstentan. Hur ska jag kunna lära mig allt om kvalitativa metoder, kvantivativa metoder, chi2, pearson's R, frihetsgrader och allt annat som finns beskrivet i Statistisk verktygslåda. Underbar boktitel, eller hur?

Morgon

Nu jäklar! Jag är uppe frukosten är avklarad och nu är det bara resten kvar!
Ny kurs idag, introduktion och föreläsning mellan 9 och 16. De flesta dagarna ser ut så, minst 7 timmars föreläsning, som tur är så har vi bara föreläsningar typ två gånger i veckan, så man orkar med det. I hope.
Annars var jag på fotograferingen igår, fick så mycket smink att vattnet la sig ovanpå när jag skulle tvätta bort allt. Men snygg var jag och jag väntar med spänning att få se mina bilder. Tror jag dessutom kommer få dem redigerade..
Väntar med spänning till på lördag och alla Örebroare, kom till jordgatan 6 kl 18 och var med under kvällen!

Lovely

Dagens planering är inte på topp. Skulle upp klockan 9 eftersom skolan börjar i morgon och jag tänkte att det är bra att vänja kroppen vid en tidigare morgon än 12. Halv 12 kom jag ur sängen...Nu sitter jag och funderar på frukost, ingen mjölk har vi och bananerna ser tråkiga ut. Så det blir varken oboy eller smoothie denna morgon. Det blir nog den gamla vanliga vällingen..
16.15 ska jag dock vara i skolan på min lediga dag, ska fotograferas till modevisningen på lördag. Spännande!
Hoppas på fläkten ikväll

Lite nytt

Jag och Robin åkte till Marieberg på eftermiddagen och gick in på Village som är en inredningsbutik. Men dom ska stänga nu i Marieberg och bara finnas kvar inne i stan. I alla fall så har dem utförsäljning som ändå är brukligt vid dessa stängningar. Ta tre betala för två.
Så jag köpte tre stycken snörbollar i olika turkosa färger som jag tänkte ha i vardagsrummet. 35 kr styck kostade dem, så 70 kr skulle jag ha betalat för kalaset. Jag betalade 40 kr. Inget jag klagar på..
Vasen köpte jag på Coop Forum för några veckor sen.
Fönstren bör tvättas, jag är medveten om det, men vet inte om jag orkar...

Tråååkigt

Helgen har precis börjat och jag är riktigt uttråkad!
Det finns inget jag vill göra och inspirationen är som bort blåst..

4 dagars helg

Yes, idag börjar min helg och på måndag kväll tar den slut. Börjar ny kurs på tisdag. Sista kursen. Sov till halv 11 innan jag kände att nu måste jag nog upp . Sen hör och häpna, jag drog på mig mina nya löparkläder och drog ut en sväng. Riktigt skönt i solen och hurtig känner jag mig.
Nu blir det lite shopping på nätet, men bara lite för jag vill inte bränna alla pengar första dagen.
Vårdukning hos syster. Lite pinnar på bordet gör susen :)

Det sista av det sista

Nu ska jag göra det absolut SISTA på min absolut SISTA hemtenta innan examen!
Tänk att det snart redan har gått två år sen jag flyttade hemifrån och jag och Robin började plugga i Örebro. JDock har jag sökt vidare för att antingen lära socionomprogrammet till hösten, jag får tillgodoräkna mig tre terminer, så jag kommer då att börja på tremin 4. Eller så ska jag läsa Socialt arbete C. Då får jag en kandidatexamen i socialt arbete till juni 2013. Det vore också trevligt.
Snart dags igen..

B-uppsats

Planeringen för B-uppsatsen är i full gång i klassen, vi får själva välja vad vi vill skriva om och vilka vi vill gruppa med. Max tre personer i samma grupp. Jag har idag bestämt att jag vill skriva om demens/alzheimers eftersom jag själv bär på den genen. men det är även intressant att veta mer om själva sjukdomen och de anhörigas situation.
Undrar bara vem jag ska skriva det med?

Försov mig

Eller inte egentligen. Men min plan var att vara i skolan nu. Bibblan öppnade för 2 minuter sen och då är det bara att vara på plats så man får ett bra bord, men jag kom bara inte ur sängel klockan 7 för att hinna göra mig klar. Men jag ska sticka ner nu, hoppas jag får några frågor gjorda idag.

Rubrik?

Tänk att det ska vara så svårt med rubriker??
Jag måste bara säga det att jag känner mig hoppfull inför denna vecka. Men vi får se hur jag känner imorgon efter en hel dags plugg.
Gammal ovisad bild på hur jag såg ut när jag målade om vardagsrummet..

This Day

Footloose

Bild från [Länk]
Riktigt mysig film, dock inte så dansig som jag hade önskat. Men många skratt blir det när man ser den.

Blå

Idag kom Nattisplutten förbi i sin resa till Norge. Hon brukar stanna till här eftersom jag bor på vägen så att säga. Det var riktigt trevligt att träffa henne igen, tråkigt så kan vi bara ses några timmar varje gång eftersom hon fortfarande har en lång resa framför sig. Det tar ca 10 timmar att åka från mig till hennes lägenhet i Norge. Men jag invigde min nya kavaj som jag köpte igår. Blå och härlig!
Kavajen är från HM och halsbandet var min mormors.

Finally

Nu är det så att vi har sedan vi flyttade till denna lägenhet haft en granne under oss som aldrig städar. Det har alltid varit fullt med blommor på köksbordet, skräp i hela köket och balkongen överbelamrad med blomjord och trasiga krukor. Lite då och då kan man höra jazz musik från hans lägenhet, alltid samma låt, alltid på repeat.
Idag flyttar han. Helt utan förvarning, utan att ha snyggat till eller plockat undan något. Han sparade nog allt packande till idag då han har fått hjälp av två vänner. Men det ska bli skönt att slippa ha någon som bor rakt under oss ett tag. Hoppas nu bara att västerstaden inte tänker göra en renovering i den lägenheten, det behövs, men vi vill inte vakna kl 7 varje morgon.

Plugg

Sitter med tentan nu igen.
Hoppas jag hinner klart med två frågor idag. Då är det bara tre stycken kvar att göra till på torsdag. Det borde funka. Right?
Men det finns så mycket annat jag vill göra istället, tömma skrivbordet och se om det går att plocka isär, ta ut byrån till vardagsrummet och så klart, köpa en ny fin härlig säng! Men det får nog vänta en vecka till tyvärr.
Imorgon kommer Nattis på en snabbvisit innan hon far vidare hem till Norge. Trevligt att träffa henne igen, det ar i julas sist vi sågs. nu har både hon och jag fyllt år och jag tror jag måste köpa något till henne, men vad?
Nyduschad, osminkad och i min One Piece. Det är så tentaplugg går till

God morgon

Klockan är i skrivande stund 09.36 och jag har precis ätit klart min frukost. Välling, jos och macka. Ska ner på stan en sväng köpa lite nytt och snyggt är planen. Sedan blir det vidare till skolan för att börja med min tenta. Kul!
Jag vet inte om det är positivt eller negativt, men den får vara på max 11 sidor och det är det mesta vi har haft hittills.Men G gränsen ligger på 22 poäng vilket är övanligt lågt för denna lärare. Blir spännande att se hur det ska gå.

Party

Varför har mina grannar ALLTID fest på en konstig kväll?
I början var det som vanligt, onsdag, fredag och eller lördag. Nu är det ofta måndagar och torsdagar..Rihanna spelas för tillfället och minsta lilla skratt hörs..Väldigt irriterande, men jag vill inte heller säga till för de gånger som vi vill ha fest så vill vi ju kunna ha det högt och tydligt. Right?
Nyår- Gren och Mie

15 mars

Lång dag idag, redovisning med klassen från 9.15 till 16.00!
Men det var kul, vi bjöd alla på oss själva då vi hade fritt val om hur redovisningen skulle se ut i 30 minuter. Min grupp hade en frågesport med 10 relativt enkla frågor efter en vanlig redovisning med powerpoint. En grupp hade alla rätt, men ingen hade mer än två fel. Det är bra ändå. Läraren sa i slutet att vår klass är en av de bästa i skolan när det gäller dessa saker, vi har alltid en hög nivå på presentationer och som sagt så bjuder vi på oss själva.
Sen hade vi lite info om att läsa vidare, och då vi behandlingsassistenter läst Socialt Arbete A+B är vi garanterade en plats på C-kursen om vi läser på universitetet. Det leder till ett huvudämne och läser vi ytterligare 30 poäng får vi en kandidatexamen. Klart jag ska söka den näsa vecka när skolan släpper den ansökningen. Men nyss klickade jag in min ansökan till socionomprogrammet  också. Det är mindre troligt att jag kommer in på dock, alla små barn som läser på gymnasiet idag har så mycket bättre betyg än vad man hade på min tid. Men vi får se, en kandidat får jag iallafall!
Sunshine

Mat!

Är det någon som har ett bra middagstips?
Något som går att göra när kylskåpet är tomt och det enda som finns i frysen är mamma scans köttbullar..?

..?

Nu är över 30 sidor powerpoint klart och jag känner mig riktigt förvirrad om det ser bra ut eller om jag bara har blandat ihop allt..
Jag funderar på om jag ska ta en tripp ner till stan. Köpa nya joggingbyxor och kanske en snygg kavaj. Men jag kan inte bestämma mig, det är så tråkigt att åka ner själv men eftersom alla vänner befinner sig i skolan så ar jag inte mycket till val.
Här är alla cupcake jag och Robin bakade förra veckan. Laktits, blåbär och polkagris.
Riktigt goda! Recepten hittade jag i Mia Öhrns nya receptbok.

19.49-19.52

Då sitter jag här och fixar med powerpointen till på torsdag. Känner mig nöjd med den även om den inte är klar.
Det är dock mycket mail att hålla koll på då gruppen inte kommer att ses innan vi ska ha redovisningen, men det får väl funka. Känns lite så där dock att jag ska bestämma vad alla ska säga.
Annars var jag hemma i helgen, fick lite paket från Robins familj. En mixer, fina blommor och assietter. Kalasbra!
- NU back to plugget så jag får lite fritid ikväll

9 mars

Snart kommer lite finbesök, kakbak ska det bli.
Cupcackes och macarones. En och annan medaljong ska det nog också bli :)

Vardagen

Idag är det en vanlig dag igen..
Igår fick jag Life och Planet Earth av Robin, det är riktigt mums! Såg på två avsnitt av Life :)
Nu tvättar vi, borde städa till imorgon. Men det kommer snart..Lyssnar även på Skäll inte på Hugo med Björne.

This Day

It's all about me!
Födelsedag idag, nu är jag 22 år gammal.
Tänk, jag börjar bli väldigt gammal. 

This Day

Golf
Rosa damdagen, alla pengar går till rosa bandet. Det är underbart, och alltid den bästa tävlingen på året.
Ge mig den nu, så jag blir lite gladare..

Jag önskar..

..Att denna dag går fort
..Att jag skulle få en äkta riktigt bra vän
..Att människor skulle bry sig mer
..Att slippa bli sviken hela tiden
..Att mitt humör blir bättre
..Att det finns någon som vill skriva b-uppsatsen med mig
..Att jag får ett jobb i sommar

Samma lika?

Jag borde gå och lägga mig. Men jag orkar inte.
Det är samma sak som när man inte vill duscha på kvällen, för det tar några timmar innan mitt hår torkar och somnar jag med blött hår står det åt alla håll. Så jag planerar mina tvätta håret dagar noga. I morse var det en sån dag. Men inte ville jag kliva ur den varma sköna sängen för att ställa mig i duschen (sitta i badkaret) för att tvätta håret och sen cykla till skolan i minusgrader.
Jag tror att kroppen tänker lika när det gäller gå och lägga sig och att duscha. Båda aktiviteter kräver att man tar av sig sina varma sköna kläder, eller måste ta sig ut i den kalla luften som finns i lägenheten på morgonen/kvällen. Och där tar det stopp. Inte alls kul, men sen när man väl gör det, då jäklar undrar man varför man inte gjorde detta tidigare. Jag menar, finns det något skönare än att sova? Eller att ta en varm dusch och känna hur ren man blir?
Jag vet att ni tänker precis lika som jag, det är bara att erkänna det.
Long time ago, när jag fortfarande hade dålig syn. Vilket idag känns helt obegripligt.
Håret är dock detsamma som det är idag.

Seminarium

Dagens seminarium har varit en stor ångest hos mig. Jag trodde det skulle vara gruppinriktat och min grupp ville inte ses. En tråkig bok om ungdomar på institution är inte vad jag vill läsa själv. Så igår läste jag ett kapitel som kändes bra. Tydligen var det fel kapitel, men jag hade en timme på mig att läsa in mig på rätt kapitel och sen var det inte ens jag som behövde redovisa, två andra ur min grupp blev tilldelade den äran.
Fick även veta idag att B-uppsatsen kommer bli så att vi MÅSTE vara tre personer som skriver och vi får själva välja vilka vi vill jobba med. Det kommer bli som när man var liten och det var nån bollsport på gympan, men blir vald sist..
Sommar - Ja tack!

This Day

Klädkammaren

Före


Efter, dock inte klar än, då jag ska ha upp fler skor i hyllan.

Town

Nu (eller snart, beror lite på bussarna) sticker jag in till stan. Ska MÅSTE köpa ett måttband. Jag ska nämligen gå nån modevisning i slutet av denna månad och arrangörerna vill veta allt. Längd, längd på benen/överkroppen, hur tjocka lår/vader har jag? Jag har ingen aning, vet inte om jag ens vill veta, men jag måste ta reda på det och då funkar inte en tumstock för att mäta det.
Sen ska jag träffa Sabrina för en fika, trevligt att det äntligen blir av, har planerat detta i två veckor nu, men skolan kommer alltid i vägen.
Gloria runt huvudet och snyggklockan på.

RSS 2.0