Varlborg

Två år sedan min beppe och kommande student.
Tiden går rysligt fort ibland. Tänk bara på allt jag har hunnit med, fast heltidsjobb, opererat ögonen, flyttat hemmifrån, blivit sambo med Robin, börjat på universitet, hamnat i  min barndoms värld igen. Crazy!

Ikväll blir det dock inget festande för min del, Robins kompis ringde honom och bjöd med oss på fest, men han sa nej. Så det ska bli film istället. Jag vet inte om det var riktigt vad jag hade planderat, men ok. Det får väl duga.




Här har vi då mig i min beppemössa, när det var ny och fin.













Det är inte så att jag har något val

Fredag!

Äntligen är det fredag och helg! Det har varit en lång vecka även om det har varit lite i skolan. Festande grannar har lätt varit veckans minus. Plusset är utan tvekan min nya dator! qw
Tränade i i förmiddags och kollade på bröllopet på samma gång, skitbra för man glömmer lätt bort att man är trött om man har något att göra under tiden. Jag har även hunnit med att tvätta, handla och dammsuga. Lätt bäst.

Flax!

Som jag skrev tidigare skulle Elgiganten få in nya mac på tisdag, men jag var inne på hemsidan idag och såg att de hade fått leveransen redan idag! Så nu är jag med Mac och det känns riktigt bra ska jag säga.

Mac

Jag åkte till Elgiganten för att skaffa mig en Mac. Jag har funderat ganska länge nu och idag kände jag mig säker på att det är en mac jag vill ha. Meeen...då var dom självklart slut på lagret och kommer in om en vecka. Det är riktigt typiskt när man vill ha något och så är det slut!

Gratis är alltid gott

Jag lämnade in min iPod till elgiganten för ett tag sen, det knastrade i högralarna så jag var rädd att jag hade haft sönder något, hörlurarna var det ignet fel på, för dom funkade i min dator. Idag fick jag hämta den igen, och hoppsan, det var INGET fel på den alls. Det var visst bara jag som inte hade tryckt in lurarna tillräckligt.
Detta lilla missöde skulle kosta mig nästan 500 spänn, men de bestämde sig för att göra det gratis åt mig. Så jag sparade en liten slant idag.

Rättsfall

Jag sitter och läser ett rättsfall till ett arbete jag ska göra under påsk, och det är riktigt förvirrande. Det pratas om den gode mannen, den enskilde och så är det massa initialer överallt. Det är ingen ordning på det heller. Jag vet inte om det är den enskilde som är hjälparen eller om det är den gode mannen som är det?
Men jag vet ialalfall vad fallet berör och det är ett + i kanten tycker jag.

Annars hade jag ett seminarium idag och hela klassen tyckte att fråga 4 c vad supersvår, ingen visste om man hade hittat rätt svar. Vi fick då veta att det inte fanns något svar på den frågan, men det viktiga var att vi hade läst lagrummet noga iallafall. man kan ju bli trött för mindre.

sommar?

Det känns nästan som om att det är sommar ute nu. Det är inget jag klagar på, men det är endå bara vår och det är inte bra att man klär av sig på en gång. Jag gör det, så jag vet att jag är korkad..


Här har vi då mig idag, det mesta är H&M, men point is..jag har allt för mycket hår för en dag som denna när det är runt 20 grader.

Sjukt varmt

Det har varit så varmt idag! Det är så trist att vi inte har sol på sena förmiddagen och eftermiddagen för jag vill inte sitta inne och plugga. Jag vill vara ute och bli brun, eller lite lätt rosa iallafall..

Jag längtar nästan lite efter att få flytta eller på något sätt kunna utnyttja någon annans uteplats, hehe.

Men ca 20 grader har det varit idag, det är ju rekord, hoppas på liknande imorgon även om jag ska till skolan.

Oh lord...

Denna helg asså...
Mamma kom hit i fredags, det skulle deklareras och traskas på stan.
Dock hade jobbet strulat till det, så det blev ingen deklaration, det får vänta till helgen som kommer. Stan blev Marieberg och det var väl trevligt. Lördagen susade fram, mamma och jag tog oss till slottet och Wadköping, det var mulet och blåste jättekallt. Inte så trevligt som vi ville att det skulle vara.

När mamma hade åkt kom Niklas och Elin hit, de hade med sig solen! Vi drog och bowlade, det var ingen höjdare för min del, men Robin och Elin var asgrymma! Sen var det premiärdags för grillen. Så himla mysigt det var. Det är så länge sedan jag grillade så jag har nästan glömt hur det är man gör.




Yepp

Nu verkar det som om jag äntligen har fått en VFU plats. Jag ringde till ett behandlingshem i K-holm och de sa att jag får platsen och att jag kan komma förbi och säga hej när jag har vägarna förbi bara. Det är ju jättebra.
De sa inget om ålder eller något sånt, så jag hoppas att det inte blir ett bakslag.

Nu måste jag bara räkna ut hur jag får tag på mitt brottsregister. Det är viktigt att visa upp det så de vet att jag inte är en buse..

Lagar

Jag gillar min utbildning, absolut..men sdt tråkiga med min utbildning är att man måste lära sig massa lagar. Jag tycker att det borde komma mer naturligt när man arbetar men tydligen är det bra med viss baskunskap. Så nuy sitter jag och bläddrar lite i Nya sociallagarna. Det låter väl kul? Det är en liten lagbok. Med bara det viktigaste för en socialarbetare att kunna och den är bara på 816 sidor..

Nu är ni väl allt bra avudsjuka på mig, eller hur?


zelda

Jag gjorde ett försök att spela Zelda förut idag. Men jag är så dålig att det är skrattretande. Robin måste sitta brevid mig och säga vart jag ska gå och vad jag ska göra för jag kan inte komma på det själv. Men..när jag hade gått på samma "monster" en miljon gånger tröttnade jag och gav upp. JAg väntar nog nån vecka eller 5 innan jag provar igen..

Ojoj

Ett nytt utseende har jag skaffat mig.
Ja, bloggen alltså.

Det är fortfarande lite under uppdatering, så det kan se lite galet ut och det ber jag om ursäkt för. Men det är kul med något nytt.

Irriterande

Jag har sagt en längre tid att jag MÅSTE köpa en ny dator då min gamla tar typ 30 minuter på sig bara för att starta..Det är segt.
Förra veckan bestämde jag att jag ska köpa en mac. Men idag fick vi veta att skolan ska ha ett nytt imlämningssystem, och då kan man inte skriva på en mac. Så jag måste nog köpa en pc iallafall. Speciellt också eftersom jag har en oanvänd licens på office paketet. Och kan jag ha den datan i tre år som jag har haft med denna så är det inte så farligt om jag väntar lite med en mac. Eller?
Men det är drygt när man väl har bestämt sig.

VFU

Eftersom min förra praktikplats tydligen hade en åldersgräns så fick min lärare leta upp en ny och i morse fick jag veta att jag kanske kan få komma till katrineholm till ett HVB hem. Det är ungavuxna och vuxna som bor där och det finns bara 18 platser vilket är litet för ett behandlingshem men mycket för ett HVB hem. Hoppas jag kan få den platsen! Jag vill bara få detta avklarat.

Jag tar tillbaka allt

Det är inte så bra att träna på morgonen, inte om man kör så hårt som jag gjorde. Jag kan inte ens borsta mitt hår för att jag måste lyfta mina armar lite för högt. Det är inte okey när jag har kämpat så hårt..

Annars så fick jag ett mail från Nelly idag, de glömde att skicka ett par skor till mig så jag får nya imorgon eller på fredag. Det gör mig lite gladare nu när min kropp inte tycker om att jag tränar. Skorna alltså. Det gör mig glad.

Jag är min idol

Jag har överträffat mig själv idag tror jag. Klockan 8 imorse kom jag hem till Ilda och vi gick till friskis för att träna, vi tränade en timme sen gick vi tillbaka.

Jag har alltid varit en sån som vill träna på morgonen före skolan eller jobbet, men aldrig orkat. Jag har inte fattat hur andra kan klara av det. Men nu jävlar. Jag är en av dom!


Nya skor


Dessa skönheter trillade ner hos mig idag. De är från Nelly och jag fick dom efter som jag var bland de 99 första på deras Nelly High Heels party i vintras. Nu väntar jag bara på två par till eftersom Tove var så snäll att jag fick hennes par och jag vann ett par från Telia som sponsrade kalaset.
Skor, jag är så lycklig!

.

"Ta det inte personligt"
Nä, visst. Klart man gör!
Inte ens bra, klart man tar det personligt.

Vad ska man annars göra?

RSS 2.0