This Day

Plusgrader
7 grader varmt, kl 17:00 på kvällen. Underbara vår, kom snabbare!

Pension

Jag har fått hem pensionspapper. Hur ska jag veta vad som är bäst, jag är 21 år gammal bara ju! Det är tur att jag har en mamma som har detta som ett arbete, men när jag inte ens förstår hennes förklarings mail om vad jag ska välja och hur jag ska tänka, så vet jag inte riktigt om pensionssparande är något för mig. Om jag ändå ska jobba tills jag är 75 då spelar det mindre roll. För har jag rätt kommer jag bli dement vid den tiden och sitter jag bara och dreglar i min ensamhet så behöver jag inga pengar. Smack!
Vad vet ni om sparande, och hur har ni gjort?

This Day

Ny kategori - This Day
OSCAR 2012

Julia Roberts vann en Oscar 2001 för sin roll i Erin Brockovich.
Hon tog emot statyetten med riktig glädje.
Enligt mig: En av de bästa filmerna och den absolut bästa skådespelerskan.
Bildlänk

Tänk

Tänk att man hittar mysigaste kattungen och så vill inte Robin åka och titta på den?
Hur ska jag nu få en katt lagom till Den Stora Dagen?

Nalle Puh

Nu har jag köpt nya Nalle Puh filmen! Den ska ses ikväll och jag tycker det är så mysigt med gamla filmer och många minnen. Tyvärr hann jag inte läsa klart boken jag köpte i förrgår, men jag kan säga att den är en bladvändare och jag kommer nog bli klar med den idag eller tidigt i morgon.
Bästa som hände idag var nog (förutom att det var 10 grader varmt) att jag var tvungen att visa mitt leg när jag köpte alvedon på ICA. Jag fyller 22 om mindre än 2 veckor och jag har nästan aldrig visat leg om jag inte ska in på krogen eller hämta ett paket på posten. Väldigt kul att jag såg ung ut tycker jag nu när åldersnojjan kryper fram. Jag SER mina rynkor...
old pic.

Morning

Tänk hur allt kan lösa sig? När nuvarande kursen började kunde jag inte få tag på tre böcker. Men jag tänkte att det får lösa sig allt eftersom. Men jag har haft lite panik då jag behöver dem för att göra min tenta. Så nu, fem minuter sedan lyckades jag ladda hem två av böckerna på pdf (det finns inget annat alternativ för dem) och den sista boken klickade jag hem från Bokus. Så vips så har jag alla böcker som jag kan tänkas behöva. Lovely :*

Shopping

Ja, det blev lite inhandlat idag. Både underbara böcker och lite kläder.
Jag såg nämligen att jag nu har fått in mina pengar från skolan eftersom jag hade min praktik långt åt helvete bort och var tvungen att ta bilen varje dag i två timmar, det bästa blev att de dubblade max summan. Så jag fick mer än vad jag hade förväntat mig. De slantarna ramlar rakt ner i köpa-ny-säng-kassan. Men lite får jag behålla själv så det gick lätt att spendera.
Här har vi då de sex böcker jag köpte hem idag, sen sista boken köpte jag enbart för att lära mig mer om kokain då det är en stor del i svenskars liv idag. Och med min utbildning som behandlingsassistent kan man alltid lära sig mer. Även den andra boken köpte jag på grund av min utbildning, även om denna bok är en roman så är det spännande att se hur ett liv kan ha sin grund i alkoholen. Men jag ska börja läsa 5:e boken uppifrån redan imorgon, hoppas jag blir klar med den under dagen, den verkar vara en bok jag lätt fastnar i.
[geim] - Anders De La Motte. Ord.pris 229 kr. Reapris 69 kr
"Henrik HP Pettersson är en småhustlare som skiter i det mesta och gör det som faller honom in. En dag kommer han över en mobiltelefon som märkligt nog verkar veta det mesta om honom. Via den blir han inbjuden till en fascinerande ny upplevelse, ett Alternate Reality Game som utspelar sig mitt id et intet ont anade Svennevärlden. Efter att han klarat inträdesprovet erbjuds han en rad olika spännande uppdrag som alla filmas för att senare visas upp på en rankinglista och bedömas en ett slutet nätcommunity. I takt med att dramatiken, belöningarna och inte minst creden från fasen växer tar HP allt större risker och snart är han beredd att göra nästan vad som helst för att få fortsätta spela. Polisinspektör Rebecca Normén är HP:s totala motsats. Hon har minutiös kontroll över sitt liv och hennes karriärkurva på Säpos livvaktsrotel pekar spikrakt uppåt. Allt vore perfekt om det inte var för de där lapparna någon lämnar i hennes klädskåp. Vem som än skriver dem vet obehagligt mycket om hennes förslutna. Om sådant ingen borde veta. Men varför? Är det någon som leker med henne? Efterhand som Spelet tränger sig allt djupare in i deras liv närmar sig HP:s och Rebeccas världar oundvikligen varandra. Men om verkligheten bara är ett spel, vad är då egentligen på riktigt? Och är du verkligen säker på att du vill spela?"

Jag ska bara fixa en grej i köket - Moa Herngren. Ord.pris 229 kr. Reapris 69 kr
"Ingrid är ensamstående mamma, hon arbetar på ett daghem och har precis avancerat till föreståndare. Ingrid dricker vin, mycket vin. Hon lyckas ganska väl med att dölja det för sig själv och sin omgivning, en hennes lilla dotter Juni är inte lika lätt att lura. På jobbet blir hon närmast mobbad av sina tidigare arbetskamrater, numera underordnade, som inte kan förstå varför just Ingrid fick tjänsten som föreståndare. Utanför jobbet försöker hon hålla ihop ett liv som hon tappar kontrollen över ju mer hon kämpar för att inte göra det. Det är tufft, vilket motiverar ännu ett glas vin. Ett gömt glas i kryddhyllan när hon steker blodpudding med bacon en vanlig tisdagskväll, och Ingrid får den flykt in i dimman som hon behöver för att vara den hon tror att hon måste vara en dag till."

De sex misstänkta - Vikas Swarup Ord.pris 229 kr. Reapris 79 kr
"För sju år sedan mördade playboyen Vicky Rai bartendern Ruby Gill när hon vägrade servera honom en drink. Nu är Vicky Rai död, mördad under en fest där han firade att han blivit frikänd för mordet på Ruby Gill. Polisen spärrar av brottsplatsen och kroppsvisiterar alla gäster. Sex av dem visar sig bära vapen och tas in för förhör. Vilka är dessa sex misstänkta? Och varför befann de sig på festen denna kväll? Undan för undan nystas de misstänktas levnadsöden upp: en korrupt byråkrat som säger sig ha förvandlats till Mahatma Gandhi; en amerikans turist förälskad i en indisk skådespelerska; en stammedlem ute efter att hämta hem en helig sten; en sexsymbol och skådespelerska med en skamlig hemlighet; en mobiltelefontjuv som drömmer om det stora klippet och en ärelysten politiker som är beredd att gå över lik för att nå sina mål. Alla har de sina skäl, men vem avlossade det dödande skottet?"

Inlåsta - Emma Donoghues. Ord.pris 229 kr. Reapris 79 kr
"Jacks värld är ett låst rum på drygt tio kvadratmeter. Rummet är ljudisolerat och specialbyggt och det är egentligen Jacks och hans mammas fängelse. Men Jack är född där och vet inget annat. För honom är världen utanför något som bara finns på tv och genom rummets enda takfönster kan han se rymden. På kvällen är mamma noga med att Jack ska gå och lägga sig i garderoben. Då kommer Svarte Man. Det är han som handlar mat åt dem och tar ut deras sopor. Men Svarte Man gör saker med mamma också, saker som Jack inte förstår. I sju år har Jacks mamma hållits fången i det skjul som nu är deras hem. Där har hon med stor fantasi, påhittighet och kärlek lyckats skapa en hel värld för sin son. Men hennes desperation ökar och om de ska överleva måste de ta sig ut på egen hand. De kanske kan lyckas rymma, men det är Jacks om måste se till att deras plan går i lås..."

I stället för dig - Sofie Sarenbrant. Ord.pris 229 kr. Reapris 69 kr
"Det har gått sexton år sedan Agnes blev bortförd, inlåst och tvingad att föda sitt barn i en mörk källare, mitt i det skånska sommarparadiset Brantevik. Pojken slets ur hennes armar i samma sekund som han tog sina första andetag. Vad som hände med honom efter det är ett mysterium som polisen aldrig lyckats lösa. Idag lever Agnes ett till synes fridfullt familjeliv i Bromma med sin man och deras dotter Nicole, som nu är arton år gammal. Men det Agnes inte vet är att hennes man bedrar henne och att Nicole har rest till Brantevik för att ta reda på sanningen om hennes bror. Men det är fler personer med anknytning till fallet som återvänt till det lilla fiskeläget och när Nicole väl förstår vad hon gett sig in på är det försent att dra sig ur."

Kokain - Lasse Wierup & Erik De La Reguera. Ord.pris 249 kr. Reapris 99 kr
"Hur blev ett vitt pulver från Latinamerika symbol för status och framgång? Varför mördar maffian i Mexiko fler än 7000 människor varje år? Vad får allt fler svenskar att ta illegala droger när det är fest? Den här boken handlar om kokain. Men det är inte missbruk och beroende som i första hand står i fokus. i stället följer journalisterna Erik de la Reguera och Lassa Wierup de trådar som börjar i det svenska nöjeslivet och leder bakåt till utnyttjande, korruption, mord och krig. År 2010 är kokain en lysande affär för den organiserade brottsligheten - i Sverige och i resten av världen. Vill du vara med och betala?"

Bokrea!

Idag börjar årets bokrea! Jag ska snart iväg och shoppa massa underbara böcker, frågan är vart de ska stå någonstans..? Men det fixar sig alltid. Ska ni köpa något på rean?
De två översta hyllorna är enbart skolböcker..Mest mina. Sen är resten huller om buller för att få plats.

20 februari

Idag blev det premiär för cykeln.
Har inte rört den sen i höstas utan har gått till universitetet för att slippa cykla i regn eller snö. Men idag blev det cykel igen, dock var bara halva vägen fri från is, så jag fick gå med cykeln en bit. Men i "helvetesbacken" var det fritt fram att susa ner.
Sen är det väldigt kul att göra ett grupparbete när det bara är jag som vill arbeta..Jag blir så trött på detta!
Men det är bara att hålla ut, om 102 dagar är det examen! Tänk vad skönt, då är det 1a juni och sommar!
Detta är precis vad jag vill ha. Surfing och sol!

...?

Frågan är ju vad jag gör om dagarna. Inte är jag bra på att uppdatera här iallafall..
Jag BÖR ju plugga, men jag har inte något att plugga på! Det enda som är nu i skolan är ett projektarbete och det är med min grupp. Halva gruppen bor på pendelavstånd och de vill inte komma hit till Örebro i "onödan". Så det blir så att ingen gör något och jag får panik.
Helgen var skön, Robins föräldrar tittade förbi igår och vi åt lunch i Marieberg. Sol var det ute igår och jag tror att lite snö försvann. Nu vill jag bara ha vår så jag kan använda alla mina nya fina kläder. Eller bara slippa vinterjackan. Det vore något!

12-02-02

Uppe med tuppen och har precis skickat in mitt skolarbete till imorgon. Kris seminarium blir det då vilket jag tror kommer vara toppen kul! Jobbigaste blir nog att börja om , för vi ska inte ha det vi skrev som underlag utan vi får något helt nytt att arbeta med..
Men snart kommer pappa, så jag ska fixa iordning lite här hemma och ikväll får ni se bilder på min Walk-in. För nu är den NÄSTAN klar!

För allt, för inget

Det är mycket som springer runt i hjärnan på mig. Saker jag nu har börjat oroa mig över, men jag vet inte om jag behöver det..
Kommer jag klara Kunskapstentan? Gör jag inte det blir det ingen examen för mig.
Kommer jag få ett jobb över sommaren eller kanske för resten av min tid? Får jag inte det vet jag inte hur jag kommer överleva sommaren
Kommer jag komma in på socionomprogrammet eller socialt arbete C? Gör jag inte det (utan ett arbete) måste vi nog flytta till en studentlägenhet för att ha råd med hyran.
Kommer dörrarna gå sönder i flytten i morgon? Gör dem det måste jag betala en stor summa pengar till Västerstaden, om jag inte lyckas övertyga dem om att det inte var mitt fel förstås.
Old pic. Ingen favorit hos övriga, men en av mina



RSS 2.0