Huvudstaden baby!

Igår åkte jag upp till Vagnhärad för att idag åka med Robins föräldrar upp till Stockholm där Robin hade sin högvakt. Vi irrade runt lite i stan innan vi hittade ett bra ställe att ställa bilen. Så gick vi för att käka lunch innan högvakten kom til slottet, vi tänkte käka toast, men restaurangen vi skulle käka på serverade inte toast under lunchen...Så vi gick till ett nytt ställe och käkade grillad macka istället.

Sen gick vi och ställde oss vid vägen och väntade in hästarna och de blåa pojkarna. (männen är helt fel ord här..) När dom kom vart det lite panik, jag hade fel objektiv på kameran, men jag är snabb som en vessla och bytte ut det innan de han komma allt för nära oss.
Sen följde vi efter alla hästar upp till slottet och in på borggården där vi fick stå i en halvcirkel för att kolla in cermonin och postbytet. Det var så galet varmt, jag hade bara en tunn klänning på mig och det var för mycket kläder!

Sen stod vi där och våndades i typ 40 minuter, sen var det slut. Och efter kanske 5 minuter kom Robin ut så vi fick snacka med han. Det blev värsta turistjippot över det hela. Alla skulle ha en bild av sig och han. Alla utom jag. Jag vägrade! Jag gillar inte turistgrejjer och det kändes inte rätt alls. Robin blev ledsen, men det skiter jag i. Det är han som gjort valet att göra lumpen, jag behöver inte stötta honom för det. Lumpen suger, det har jag alltid sagt och det står jag för. Jag tycker det var bra nog att jag var och kollade på honom idag.

När vi åkte hem sen fick jag massa sms av honom, han var ledsen över att han inte fick en kram när vi inte setts på två veckor och det r två veckor tills vi ses igen, men jag klarade deet inte psykist asså, han var som en flygvärdinna när vi snackade med honom, klart som fan jag backar undan.
När vi kom hem slog jag honom en signal för att snacka ut, men det blev inte heller som jag hade tänkt, för i bakgrunden hörde jag hans "kompisar" (de andra blåa pojkarna) säga: Haha, hon skäms över dig, sluta lipa! Och sånt, så jag orkade inte mer o la på helt enkelt.

It's up to him..


Blåa flygvärdinnan Robin och en Alex.

Kort skoldag

Idag var det en lektion i skolan, socialkunskap.
Hade en redovisning om jämnställdhet och  det gick helt ok.
Efter typ 20 minuter av lektionen så var allt avklarat och vi kunde dra hem igen.
Kulkul, precis som det ska vara.

Idag hade jag även mitt supersöta pandoraarmnband på mig.
Jag satt igår och övade i flera timmar på att sätta på egna armband på mig, jag har dom på höger handen och jag är högerhänt, så det är faktist inte så lätt som man kan tro.
Men jag klarade av det idag! Stolt som en tupp är jag.

Tre berlocker har jag, en fyrklöver, ett paket och en väckarklocka.
Det är gulligt.

Satan!

Katten satte precis in klorna i min hålfot! Fan vad ont det gjorde och gör! Och så har hon nyss spytt på mammas matta, men jag tänker inte ta upp det, jag klarar inte sånt! Det är så jävla äkligt at veta att man håller i kräks.
Urk!

Tandläkaren

Idag hade jag mitt sista betalfria besök hos tandläkaren.
Det finns stunder då  det suger att bli vuxen..
Meen, tandis sa att jag hade inga hål, knappt nån tandsten och att fyra visdomständer var påväg. Men det visste jag redan, jag har faktist märkt själv hur dom trycker på och vill komma upp..Så jag firar detta sista braiga besök med lite godis som jag hittade hemma. Det är så livet ska va.

Sen tänkte jag passa på att slå ett slag för Cocoo.se. Jag har fått upp en ny banner på bloggen, så klicka in där och köp något urgulligt halsband eller så, såhär lagom till sommaren!

Jävla kärring! Va? vem, jag?

Tydligen.

Jag tog en tur med bilen för o söka lite jobb o sånt, och på vägen hem så var det väjningsplikt för min del o det kom en bil så jag stannade och gjorde precis som man ska. Men bakom mig kommer det en bil och jag slänger en blick i backspegeln för o se om det kom en bil bakom eller inte, och då får jag syn på föraren i bilen bakom. Jag ser på hans läppar att han säger:
Men, jävla kärring!

Jag funderade på o ge mig ett motorstopp för att bråka lite med honom, men jag ville inte vara så elak så jag körde därifrån precis som jag skulle och blev omkörd mitt i svängen av mannen-som-gillar-mig-så-mycket.


Här har vi kärringen till "Tingeling"

Storm?

Det blåser helt galet mycket idag. Jag hade problem med att komma nånvart på cykeln förut, men det är 1000 gånger värre nu. Jag har min markis nervevad och den komemr nog slitas loss från väggen tror jag..
Det är ballt att lite vind kan vara så jäkla stark!

Now, back to pluggandet!


Underbara vecka

Jag slutar om typ 10 minuter.
Haft en lektion och lunch, nu har vi klassråd och vi snackar om STUDENTEN!

Imorgon har jag bara en lektion och jag slutar halv 11.
Och på fredag har jag också bara en lektion men den börjar sent så jag slutar 20 i 12.
Det är precis som det ska vara så här mot slutet.

SNART ÄR DET SLUT!!
11 days to go

Bloggdesign

Jag har precis designat Max blogg.
Den är inte perfekt, men han gillar den så det får väl duga.

Jag har blitt bjuden på bal idag också.
En militärbal som Robins gäng har innan de ska mucka, så jag får min drömbal med min prins tillslut iallafall.
Det är underart!


The Proposial

Den 24 juni har The Proposial premiär på bio och jag måste bara se den! När ja kollar på trailern för filmen viker jag mig dubbel av skratt! Den verkar helt underbar, men det kan kanske bero på att jag avgudar Sandra Bullock som har huvudrollen i denna komedi.
SE SE SE!


Gökotta

Klockan fem pallrade jag mig ur sängen idag!
Helt sinnessjukt när det är lov, men jag hade lovat pappa att spela gökottegolfen med honom oc två till. Det var kanonstart klockan sex.
Det var scramble, lagtävling. Jag tror vi kom top 10 av 30 lag, men jag vet inte säkter än. Vi började iallafall snyggt med en birdie och så gjorde vi två till. Men allt var inte toppen, två boogies blev det med.

Efter tävlingen kom Cobra och hade demodag, så jag, läs pappa, köpte en ny buffler till mig. Det är sånt som är kul!

Nu ska jag spela Sims2. Och sova lite...

Stackare

Stackars Robin skulle ta halv 9 tåget till Sthlm eftersom hans permis tog slut idag, men tåget var inställt och det kom ingen buss. Han kunde inte heller ta bilen upp, för att han o hans gröna kompisar ska flytta till K1. Och då måste hem lämna kvar bilen o det är bara drygt.
Jag har inte hört ngt mer om det, men jag hoppas det har gått bra för honom att komma upp till Sthlm iallafall, annars vet jag inte vad som händer...

Redovisning imån, tror jag slutar direkt efter det, men man vet aldrig. Hoppas de, så jag kan åka med pappa hem på en gång, vi ska nämligen spela Gökottan på torsdag. Det börjar 0600, kul start på ledigheten... Men vi ska spela med några som vi känner iaf, så det är chill. Då behöver man inte lära sig några nya namn på morgonen, nackdelen är att de vet hur bra det gick för mig på Tommys Grand Opening, så de kommer nog tro att jag är asbra...


sommar, sommar, sooooommmmaaaar!

Tisdag

Tokskön dag idag. Slutade kvart över 11. Eller egentligen slutar jag halv 5, men jag behövde inte gå på den sista lektionen. Så jag drog hem till mig och hittade en nyvaken Robin. Tänk om det var så underbart varje dag?

Jag får iallafall VG i betyg på badvaktsutbildningen och på måndag kan jag köpa ut mitt certifikat för att bli badvakt! Det känns jävligt skönt att veta att jag klarade det!

 Nu är det bara 16 dagar kvar i skolan och det är bara 6 uppgifter kvar att göra. Nedräkningen kan börja på riktigt nu!
Redovisa projektet 20/5
Filosofi 25/5
Religion 2/6
Foto B 26/5
Rörlig bild 27/5
Socialkunskap 29/5

Prov

Jag har nu prov i mediekommunikationm, det är mycket lättare än vad jag trodde. Vi får ha alla böcker och anteckningar som vi vill, och även använda internet. Men det är kanske ganska självklart att vi får eftersom jag skriver här...
Så om ni har några tipps om hur ni vill att en schampoflaska med ekologiska örter ska se ut, så snälla. skriv en kommentar till mig!!

Önska mig lycka till, jag MÅSTE ha ett bra betyg på provet!

Badvakt- slutprovet

Igår hade jag mitt slutprov i badvaktsutbildningen.
Det började klockan 0800 och då skulle jag hoppa från 3an, simma 50 meter, dyka ner 4 meter och plocka upp en docka från botten. Bogsera in docken till kanten, klättra upp på kanten och hämta en livboj, hoppa i vattnet igen och simma ut för att hämta en medvetslös person, i med honom i livbojen och bogsera in, dra upp honom på kanten kolla medvetande, andning och puls. Lägga honom i stabilt sidoläge. Direkt ner i vattnet igen, plocka upp en ny docka släppa den och ta en ny medvetslös person in till kanten och dra upp honom kolla samma saker igen, gå direkt till en HLR docka och utföra HLR i två minuter.
Det var det jobbigaste jagvart med om på länge, men jag klarade provet vilket inte alla gjorde, så det var skönt!

Efter vattenprovet var det ett teoretiskt prov, med ca 30 frågor. Det var typ: Nämn tre symtom på astma? Och sånna frågor. Jag tror det gick bra iallafall, men jag kan inte veta säkert.
Efter lunch var det dags för det sista provet. Ett praktist sjukvårdsprov. Det var fyra olika stationer. Den första gjorde jag fel på, jag tänkte inte att det kunde vara en rygg/nackskada, så jag la personen i stabilt. Mycket dåligt gjort av mig! Sen var det ett EP anfall, det skötte jag bra. Sen på dom två sista hände det en jäkla massa saker som är samma sak som att göra bort sig rejält! Fenan hade skurit sig i handleden och det sprutade blod, jag fick allt blod över mig. Jag var helt röd i ansiktet och på kläderna, men jag gav honom rätt behandlig.
Sen kom det sista, det var i simhallen och en av ledarna höll på att drunkna, jag drog av mig mina tröjor, men hade mjukisar och converse på mig, och hoppade i vattnet och lyckades få upp honom. När jag kom upp fick jag syn på en livboj. Jag hade alltså kunnat rädda honom utan att bli blöt. Men men, är man korkad så är man. Alla fick sig ett riktigt gott skratt iallafall, och jag kännde mig asball för det var andra badgäster i simhallen som såg vad jag gjorde.

Hoppas jag får ett certifikat som badvakt nu!



Top Model 12

Jag har precis sett klart nästa säsong av Americas Next Top Model.
Som vanligt vann inte min favorit, men det är jag van vid vid det här laget. Jag ska inte avslöja för er vem det var som vann, ifall någon vill kolla på programmet när det kommer till Sverige.


Här är alla deltagare för året. och HÄR hittar ni vinnaren om ni inte kan vänta.


And-död

Igår efter bion gick jag och mamma till bilen. Och när vi svängde in på gatan däre bilen var parkerad stod stans andhane där och var helt förvirrad. Så såg jag och mamma en brun hög mitt på vägen. Det var hans "fru". Hon hade blivit påkörd av en bil och de hade bara lämnat henne mitt på vägen i en hög.


Vi kunde inte lämna henne där, så vi la andhonan i min cykelkorg och jag cylkade iväg med henne bort till ett grönområde med massa fina buskar och sånt och begravde henne där.

Det var första gången jag höll i något dött. Jag har inte ens hållt i en död mus. Det var inte kul alls, och jag är rädd att andhanen ska dö snart nu med när han är så förvirrad och förtvivlad.


Änglar och Demoner



Det var premiär för filmen Änglar och Demoner idag. Jag var snäll och tog med min mamma för att se filmen.
Den var 2 timmar och 18 minuter lång, men det märktes inte. Tiden flög fram och det var spännande hela tiden. Även för mig som har läst boken.

Jag som visste vad som skulle hände satt på nålar för att den var så bra gjord. Så jag kan bara tänka mig hur de som inte har läst boken kände när de såg filmen.

Jag rekomenderar er verkligen att se filmen, och bäst är det självklart på bio!


Att bli badvakt.

Jag har valt att läsa en 50 poängs kurs i vår som sker över två helger i Maj. Det är kursen Badvaktsutbildning. Det låter ju inte så jobbigt att simma lite och veta hur allt går till. Men det är fel. Det är ett rent helvete att läsa kursen, det är självklart kul, men jobbigt.

Den började i fredags morse klockan 0800.
Vi samlas i ett typ konferensrum och presenteras för ledarna som är sex stycken. Sen ska vi alla säga vårat namn, program, intresse och en hemlighet. Det var lite kul att höra. Vi delades in i två grupper och min grupp började med HLR. Vi gick igenom alla grunder som man lärde sig på gymnastiken i skolan och det känns alltid lika töntigt att låtsas att MiniAnne kanske kan vakna..
Så vart det sjukvård för min grupp som vi höll på med fram till lunch. på sjukvården går vi igenom alla slags skador som finns och hur man ska bahandla, vad symptomen är och vad det kan bero på.  Väldigt bra att veta, man kan behöva den kunskapen själv någon gång i livet. Och det är bra att kunna hålla huvudet kallt.
Under badet så fick vi öva på att bogsera medvetslösa personer i huvudet. Och även med livboj på många olika sätt.

Det är en väldigt ansträngade kurs, men samtidigt väldigt nyttig att gå. Det kostar ca 5000 kr att utbilda sig till badvakt och sedan tillkommer en kostnad på 800-1000 kr att få certifikatet. Men det är helt klart värt det!
Och nu på fredag är det sista helgen i min utbildning.


Riktigt såhär ser inte dagens badvakter ut, men det finns likheter.

Asså shit

För några år sen när jag städade mitt rum så ramlade min dörr ner.
klantigt som attan, men det är sånt sm händer.
Nu när jag dammsög mitt rum sa mamma åt mig att ta på mina tavlor också, för det var ett tag sen.
Klart att min favvotavla ramlar ner och nu är hela ramen i bitar.

Det är ett stort tommrum på väggen nu och det är inte så värst trevligt.

Klant Dirre is my name!

Tingeling

Jag har ca 15 minuter på mig att göra klart en dans. Jobbigt som attan, jag har 0 inspiration och önskar att jag slapp. Jag slipper om jag vill, men jag vill inte. Men det hade bara vart lättare om vi inte fick göra en egen dans till avslutningen. Frustrerande för jag vill inte använda mig av steg som de hade i melodifestivalen, men det blir lätt så endå.

Hjälp mig snälla!

Oppeby, oppeby, oppeby

Jag har håltimmar i skolan nu, (mer än en timme, så det är inte håltimme..) så jag tog bilen till Oppebyskolan där jag gick får tre år sen.
Det ser exakt lika dant ut, eller det är en tavla dom har flyttat på, men thats it! Helt sjukt ju att det inte händer ngt på så lång tid. Men jag träffade Moggie, och nästa torsdag 1420 ska jag infinna mig på skolan igen för att hålla mitt SvenskaC sluttal för klass 9E. Själv gick jag i 9D, men E får duga denna gång.

Jag vet inte ens om jag har nån mer lektion idag, jag har visserligen fotoB, men vi har eget arbete och mitt arbete görs hemma, så vad ska jag här o göra?


Lördagkväll

Det är redan lördag!
Galet hur fort tiden går, och imån är det dags för min första golftävling för året. Det kommer gå bajs för jag har gått från B klass till A klass, och A klssarna är väldigt bra.
Men det är tur för mig att jag inte har nån chans att vinna, för jag har inte tid att stanna kvar till prisutdelningen eftersom jag fortfarande har dansträning halv 7 på kvällen. Och jag måste ju hem och byta om innan och sånt tjafs.

Så jag tänkte nästan ta och lägga mig snart, så jag är ordentligt utvilad imån, men jag går inte ut förns halv 1 så det är lite ovärt endå att inte vara uppe länge idag.
Haha, vilka problem jag har!

Valborg!

Eftersom vi i Nyköping har en udda tradition nör det är valborg med beppemössor så var det dags för min årskull som tar studenten iår att ta dom fula vita hattarna på oss och kladda ner om så mkt som det går.
Biílder..


Jag partar!

Nicos skolgård var vit

MAX!

Ana banana

Ölspelet med vin?

Me07

Det var en kulig kväll, jag har två filmer oxå, men jag måste kolla med lickorna om jag får lägga upp dom här.. Hehe, dom är sköna

RSS 2.0